Co sem patří

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Do této sekce patří obrněné vlaky a jejich jednotlivé části, vagóny, lokomotivy a obrněné dreziny.


Nevkládat železniční děla, pro které vy vyhrazena samostatná sekce ve fóru dělostřelectvo a rakety


Konvence zápisu


stát - označení prostředku (další popis)


DEU - Steyr K 2670 (pancéřová drezína)
URL : https://www.valka.cz/Co-sem-patri-t20058#75361 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vážení,
zpracovávám polské obrněné vlaky a jejich bojovou činnost v září 1939. Mým záměrem je téma rozdělit do dvou částí:
1) všeobecná charakteristika obrněných vlaků, jejich složení, výzbroj, tabulkové početní stavy, zásady bojové činnosti atp.


2) popis bojové činnosti jednotlivých vlaků v září 1939 (celkem 10 mobilizovaných obrněných vlaků), které byly jednotlivě přiděleny různým velitelstvím armád a proto splňují podmínky pro zařazení do sekce Jednotky - Vojsková tělesa útočné vozby.


Rád bych znal Váš názor, kde tyto příspěvky zařadit. Je jasné, že všeobecnou charakteristiku zařadím k obrněným vlakům. Nejsem si ale jistý, jestli jednotlivé vlaky rovněž tu nebo k jednotkám s odkazem na tu druhou sekci a vzájemným prolinkováním.
Děkuji za radu a přeji hezký den.Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Co-sem-patri-t20058#401701 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Nad uvedeným problémom som rozmýšľal už v minulosti - no zatiaľ som dospel k tomu, že je tu určitá analógia ako u lodí - každá loď je svojím spôsobom samostatná jednotka - a predsa nevytvárame duplicitné témy v technike a jednotkách. Preto si myslím že jednotlivé obrnené vlaky ako samostatné témy v jednotkách nevytvárať, vytvárať až nadradené stupne - napr. rota obrnených vlakov, alebo prápory obrnených vlakov (teda vlastný vlak / vlaky + podporné prvky).


Otázka je ale položená na tom, ako sú uvedené vlaky unifikované - teda či každá súprava bola iná (ako napr. rôzne IPV), alebo boli všetky rovnaké. V druhom prípade by stačila v sekcii obrnené vlaky vytvoriť jedna téma s technickými charakteristikami a zoznamom vlakov s odkazmi na jednotlivé jednotky kde vlaky slúžili takže by som oddelil technickú časť a vojenskú časť.
URL : https://www.valka.cz/Co-sem-patri-t20058#401819 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments


Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more