03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL

Dear,
in the days of the 2. and 3. April were recorded at least two air strikes ISIL to euphrates river fleet of the SDF. In the first case bombed the drone ISIL during embarkation and a place on the landing craft attacked the lone vehicle on the shore. In the case of the second operator-bombardier put the drone ISIL on a sailing vessel and hit. It is obvious that the ingested bombs were ineffective against the landing craft, which was sestavenéno of four pontoons, of type unspecified. In the account of the coming of csl. PMS or Russian PPS-84 or PP-91 (3x river part, plus 1x coastal part with the exit ramp).

Source
isis.liveuamap.com
syria.liveuamap.com
en.hawarnews.com
.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Z nepochopitelných důvodů dron ISIL zautočil na osamocené vozidlo na břehu.

Z nepochopitelných důvodů dron ISIL zautočil na osamocené vozidlo na břehu.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Zbrojíři ISIL pravděpodobně upřednostňují výrobu bomb k ničení měkkých cílů.

Zbrojíři ISIL pravděpodobně upřednostňují výrobu bomb k ničení "měkkých" cílů.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Ukázka schopností operátora-bombometčíka ISIL byla prokázána při útoku na plavidlo v pohybu.

Ukázka schopností operátora-bombometčíka ISIL byla prokázána při útoku na plavidlo v pohybu.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Díky použití nevhodné munici nedošlo k potopení plavidla.

Díky použití nevhodné munici nedošlo k potopení plavidla.
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570641 Version : 0
Dear,
"departmental workshop" air force ISIL commonly they remote controlled flying toys on a reconnaissance and bombing drones. The efficiency of these conversions is dependent on the load capacity, flight endurance and a driving range of the radio transmitter. Here I present the likely appearance of an unmanned aerial vehicle, a converted bomber of ISIL. I assume that a similar facility was attacked by a landing craft of the SDF.

Source
en.hawarnews.com
www.defenseone.com.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Ukázka improvizovaného UAV ISIL.

Ukázka improvizovaného UAV ISIL.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Improvizované letecké bomby ISIL.

Improvizované letecké bomby ISIL.
03.04.2017 - Sýrie: eufratská říční flotila SDF napadena letadly ISIL - Ukázka dokumentace ukořistěného materiálu v Iráku.

Ukázka dokumentace ukořistěného materiálu v Iráku.
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570705 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

zajimave je, ze na fotkach i videich co jsem videl to vypada, ze drony odhazuji prinejmensim 500lb pumy, a kdyz to vidim, ze je to velikosti micku na badminton ... predpokladam, ze se jedna o upravene granaty ci miny mensi raze?
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570706 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

tak ono už z těch prních záběrů "bombardování" je zřejmé, že se jedná o něco malého (vybuchne to vedle pick-upu, ale na něm to není znát), tím ale nechci zlehčovat možnou účinnost (zejména střepin) pro blízké okolí ...
co se týče "munice", vypada to na nějaké granáty do granátometu anebo menšího minometu, to plastové tělo jak šlahoun z kanistru a peříčka ...
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570709 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Přátelé,
ty ISILácké letecké bomby zvládne vyrobit kdejaký manuálně zručný jedinec:
- hlavice s pojistkou a nárazovým zapalovačem á la ruční granát,
- tělo bomby z trubky s vloženou výbušninou (podle záblesku asi nějaká "zemědělská" směska),
- trubka z plastu (je možné, že i ona obsahuje výbušninu) je přilepená "prstolepem" k převlečné matici, která se šroubuje na tělo bomby,
- není-li zbraň vybavena klasickými minometnými křidélky, tak postačí staré badmintonové míčky, nebo peří z oškubané slepice.


Podle mého názoru, tato zbraň není určena k ničení zodolněných cílů. Nanejvýš dosahuje hodnot protipěchotního střeliva ruských 30mm, či amerických 40mm granátometů.
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570715 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

jo v tomto pripade jo, ale videl jsem i vetsi bada-bum z dronu, kdyz to trefilo Humwee nebo neco velmi podobneho, docela by me zajimalo co tam ti kutilove sestrojili ... Ten dron toho moc neunese, uz jenom to ze tam ma tu kameru znamena, ze nic moc dalsiho tam nedaj
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570742 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Účelem těchto zbraní ani tak není ničit, snad v jisté míře zabíjet, jako spíš deptat nepřítele. Tyto "bomby" byly poprvé tuším nasazeny u Mosulu. Zde snad i díky nějakým úpravám a šťastným zásahům se jim podařilo výrazně poškodit nebo i zničit těžší techniku. Spíše však mají na svědomí několik obětí na životech a zraněných. Nicméně jsou účiné do jisté míry z psychologického hlediska a pak také díky propagandě. Nutno taky uvážit fakt, že vojáci si v boji pak musí dávat ještě mnohem větší pozor a jsou tím zároveň rozptylováni (a tudíž pak mohou udělat i nějakou tu chybu, která je může ve výsledku stát i život.
URL : https://www.valka.cz/03-04-2017-Syrie-eufratska-ricni-flotila-SDF-napadena-letadly-ISIL-t199084#570744 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more