Wünsdorf (Zossen), Kasárny [1877-1994]

Wünsdorf Barracks / Wünsdorf Kaserne
     
Název:
Name:
Kasárny Wünsdorf Wünsdorf Barracks
Originální název:
Original Name:
Wünsdorf Kaserne
Další názvy:
Other Names:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR ?
Obec:
Municipality:
Wünsdorf (Zossen) Wünsdorf (Zossen)
GPS souřadnice:
GPS Coordinates:
52°09'57.11"N 13°28'58.53"E
Vznik:
Established:
DD.MM.1877 novovybudované (ako dělostřelecká střelnice)
DD.MM.1877 new constructed (as artillery firing range)
Velitelé:
Commanders:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR, ( )
Dislokované jednotky:
Garrisoned Units:


DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Zánik:
Cancelled:
DD.09.1994 zrušené
DD.09.1994 cancelled
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
cestovani.idnes.cz
www.urbex.nl
URL : https://www.valka.cz/Wuensdorf-Zossen-Kasarny-1877-1994-t198743#569766 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

pozor, ten clanek na idnesu je snuska nepresnosti, michaji tam dokupy nekolik ruznych objektu (velitelstvi sovetske armady neni to same, co predchozi OKH, naopak v jeho prostorach sidlilo velitelstvi letectva nad NDR atd atd. Ty "poborene objekty" na posledni fotografii jsou kamuflazni domy na povrchu, ktere se mely tvarit jako rodinne domky, a nekolik pater pod nimi pod zemi existovaly betonove bunkry, ze kterych byl rizen zmineny utok na Polsko a dalsi aktivity (nachazeji o se o nekolik kilometru severneji, nez zde uvedene souradnice). Stejne tak "obsazeni Zukovem" je zmineno dost romanticky, realita je takova, ze Soveti o existenci nejakeho ridiciho komplexu v danem miste nemeli ani tuseni, dokud na nej v ramci sveho postupu na Berlin v lesich jizne od Berlina doslova nenarazili. Objekty se snazili znicit Soveti, s naletem Spojencu to ma pramalo spolecneho (ono je to take radnych par metru betonu, kdo tam byl, vi ...), v komplexu se take skryva obrovska podzemni ustredna, taktez vyuzivana jeste po valce. V soucasnosti je to pristupne s pruvodcem (cast byvaleho velitelstvi OKH), cast kde pobyvali Soveti je dostupna v ramci jineho okruhu, cast je pak zcela nepristupna (ale pri prujezdu je ledacos videt "pres plot", kazdopadne oblast je obrovska a videt je tedy jen zlomek toho, co tam vsechno bylo).
URL : https://www.valka.cz/Wuensdorf-Zossen-Kasarny-1877-1994-t198743#569770 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more