02.03.2017 - Sýrie: Palmýra podruhé osvobozena

The syrian army for the use of the Russian armed forces for the second time, liberated Palmýru. During the fighting on the Palmýru fell at least 4 Russian soldiers and were wounded 2-3 others, in that even one general. Damage to monuments is not as large as originally anticipated.

Source:
https://www.rozhlas.cz/zpravy/svet/_zprava/1704028
zpravy.aktualne.cz.
URL : https://www.valka.cz/02-03-2017-Syrie-Palmyra-podruhe-osvobozena-t198519#569272 Version : 0
Damage to monuments, although not as large as originally anticipated, but even so, is the damage that those barbarians have done a considerable - see the photos in the link:
cz.sputniknews.com.
URL : https://www.valka.cz/02-03-2017-Syrie-Palmyra-podruhe-osvobozena-t198519#569283 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

svinsky kozomrdi
URL : https://www.valka.cz/02-03-2017-Syrie-Palmyra-podruhe-osvobozena-t198519#569284 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

pokud si uvědomíme, ža ty sjednocené beduínské kmeny jsou civilizačně zhruba na úrovni evropského středověku.. a srovnáme třeba s chováním husitů... napadá mne např. vypálení kláštera Zlatá koruna (a v masakrování "nevěřících" byli také nepřekonatelní)
URL : https://www.valka.cz/02-03-2017-Syrie-Palmyra-podruhe-osvobozena-t198519#569290 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Cílem těch barbarů z IS dozajista je napáchat co nejvíce škod. Nicméně nemyslím si, že by to bylo jen jejich chabým vzděláním a žitím někdy ve středověku. Dozajista IS má spoustu lidí velmi primitivních, ale takoví se hodí na to někam naběhnout s kalašnikovy či RPG nebo být sebevražedným atentátníkem - možná, když by byly brutální a důslední tak snad i jako nějaký "vyšetřovatel" spíše však normální tyran a mučitel. Jinak však je to dílem dovedení do krajnosti - ano jistá islámská část (sunitská a zároveň saláfistická) je vůči projevům jiných vír, a i místa dávno "mrtvých" církví či projevů jiných částí vyznávající Islám - a berou takové projevy jako symboly rouhání či spíše modlářství a proto nejspíš tyto symboly také ničí.


Ovšem je dosti pravděpodobné, že za tím sledují prostě i účely propagadny, která využívá právě extrémů k tomu, aby na sebe upozornili, dělali si "píár," děsili evropany a vůbec všechny své protivníky a zároveň aby tak co nejvíce oslovili případné zájemce.


Poslední řádění IS v Palmýře bylo spíš takovým ... nijakým, jen takové ukazování ramen, ale nic zásadního neprovedli (jelikož nejspíš měli reálně jiné starosti). Ale o tom to je, ano udělat velký útok s velkými škodami, mnoha mrtvými atd. - to by rozhodně rádi, ale provedení něčeho takového - to je když ne nad jejich síly, tak je to prakticky nerealizovatelné a tak šokují tam kde můžou ve velkém (hromadné brutální vraždy) nebo mnohdy ještě brutálnější vraždy u jednotlivců, mnohdy cizinců. V zásadě to samé dělají i u památek. Co se teroristických útoků týče, jejich hmotné škody jsou spíš zanedbatelné, ztráty na životech bezesporu nejsou "malicherné", ale i v těch státech, kde útoků proběhlo několik a přinesly i desítky obětí, má občan stále mnohem větší šanci, že zemře kvůli nehodě nebo se stane obětí běžné kriminální činnosti, než že bude obětí teroristického útoku. Z tohoto hlediska mají teroristé a zvláště IS i z nepovedeného útoku, mnohem větší "profit".


A právě zpracování - či vytěžení potencionálu těchto událostí, převážně na velmi profesionální úrovni, tak to dozajista nebude jen o tom, že pár kozomrdů rozbije tu kostel, tu nesprávnou mešitu či antickou památku. Ostatně bylyli by tyto památku lehce přenositelné (a pašovatelné), tak by jim nedělalo žádný problém to za pořádnou částku poslat do něčí soukromé sbírky.


Takže s husity bych je zas tak nesrovnával. A rovněž bych v nich neviděl jen zvráceným výkladem víry pomatené prosťáčky. To by bylo hrubé podcenění.
URL : https://www.valka.cz/02-03-2017-Syrie-Palmyra-podruhe-osvobozena-t198519#569309 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more