Apoštolové soudného dne - Philip Gray

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Špičkové memoáry pilota těžkého bombardéru Lancaster za druhé světové války u RAF, psané čtivě a bohaté na zážitky - srovnatelné s legendami -
memoárů Piera Clostermanna a Saburo Sakaie - kteří ovšem létali na stíhačkách.
Koupil jsem náhodně v síti prodejen - doprodeje LEVNÉ KNIHY za pakatel v brožovaném vydání od Mustangu z roku 1997, kdy ještě měli snad dobré překladatele.
Vřele doporučuji všem fandům ...báječných 140 stran zážitků!!!
Mimochodem malá anekdota přímo z textu na téma stihači versus bombardéři... :
"...kdyby se ti někdy nějaký komik od těhle Hurricanů předváděl s pomalými výkruty a chtěl abys to udělal po něm, máš jedinou možnost-Zastav jeden motor a řekni mu, ať to udělá po tobě. To mu pochčiješ prsa!"
URL : https://www.valka.cz/Apostolove-soudneho-dne-Philip-Gray-t19731#73766 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Philip Gray dosud žije a dokonce používá e-mail. Stačí použít Google v kombinaci "Philip Gray Lancaster" a na jedné z prvních stránek je obsažena jeho adresa (nechci ji sem psát z antispamových důvodů). Měl jsem tu drzost napsat mu, a je to stále tentýž vtipný, ale milý pán, jak se představil ve své knize.
URL : https://www.valka.cz/Apostolove-soudneho-dne-Philip-Gray-t19731#127993 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Čítal som a velmi sa mi páčilo Smile Fakt zaujímavá kniha a oceňujem hlavne presný opis situácií,ktoré autor počas náletov zažil. Fakt som mal niekedy pred očami bombardovacie zväzy predierajúce sa mrkami flakových obláčikov. Plus človek sa to čo dozvie aj o krásavcoci Lancastrovi Smile No a pri romantických scénach sa mi rosili oči Crying or Very sad Very Happy
Odporúčam pre všetkých ludí s leteckým beznínom v krvi Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Apostolove-soudneho-dne-Philip-Gray-t19731#131793 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more