25.04.2016 - Změna postupu při znehodnocování zbraní

Day 8. 4. 2016 takes effect to Commission implementing regulation (EU) 2015/2403, laying down common guidelines on standards and techniques for the deactivation of firearms to ensure that deactivated firearms are rendered irreversibly inoperable.
zahranicni.eurozpravy.cz
zpravy.idnes.cz.
URL : https://www.valka.cz/25-04-2016-Zmena-postupu-pri-znehodnocovani-zbrani-t190800#551452 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

jen dodam, ze podle nize odkazovaneho clanku se nova pravidla pro znehodnoceni tyka i jiz znehodnocenych zbrani, ktere jsou v pripade prodeje ci nejake dalsi manipulace brany jako NEZNEHODNOCENE a tedy FUNKCNI ! Prodejem takovych zbrani by se clovek mohl dostat do pruseru ...


zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/25-04-2016-Zmena-postupu-pri-znehodnocovani-zbrani-t190800#551502 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

To tvrdí idnes.
Proto jsem připojil ty přílohy.
Dle sdělení PČR: Počínaje tímto dnem (8.4.)jsou podnikatelé v oboru zbraní a střeliva při znehodnocování zbraní povinni dodržovat postupy stanovené Nařízením EU Jinak řečeno; zbraň, na kterou se vztahuje Nařízení EU, a jejíž znehodnocení bylo provedeno po nabytí účinnosti tohoto nařízení (8. 4. 2016 a později), bude považována za znehodnocenou pouze za předpokladu, že bude označena jednotnou „znehodnocovací“ značkou a bude k ní vystaveno osvědčení o znehodnocení.
Ověřující subjekt však příslušnými odpovědnými orgány České republiky doposud určen nebyl.

Za problematickou považuji poslední větu - tím, že nebyl v ČR určen ověřující subjekt, je de fakto znemožněno obchodování se zbraněmi znehodnocenými po 8.4.


dle Nařízení:


Článek 1
Oblast působnosti
1. Toto nařízení se použije na střelné zbraně kategorií A, B, C nebo D podle definic v příloze I směrnice 91/477/EHS.
2. Toto nařízení se nepoužije na střelné zbraně znehodnocené před dnem použitelnosti tohoto nařízení, ledaže jsou tyto zbraně převedeny do jiného členského státu nebo uvedeny na trh.

a uvádět na trh neznamená prodávat z ruky do ruky mezi soukromými subjekty
"do průseru" by se dostal obchodník, který by takovéto zbraně vyvážel do ciziny nebo distribuoval do tržní sítě v ČR
URL : https://www.valka.cz/25-04-2016-Zmena-postupu-pri-znehodnocovani-zbrani-t190800#551511 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more