Nástin personálních ztrát Československé armády v době od 21. května 1938 do 31. března 1939 - Jiří Plachý

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

vydavatel: Ministerstvo obrany České republiky – Prezentační a informační centrum MO
rok vydání: 2009, 167 s., NEPRODEJNÉ


Obsah
Úvodem
1. Padlí, zemřelí na následky bojových zranění, zastřeleni z politických důvodů
2. Zemřelí v důsledku nehod a úrazů
3. Zemřelí v důsledku nemocí
4. Sebevraždy
5. Popravení
Další zemřelí, uvedení v Osobním věstníku MNO (ročník 1938)
Exkurz – vybrané biografie padlých příslušníků četnictva, policie a Finanční stráže
Resumé
Obrazová příloha
Rejstřík hesel


Historik Jiří Plachý je pracovníkem VHÚ a je autorem či spoluautorem několika další knih a mnoha článků. Jejich seznam je dostupný na stránkách jeho domovského pracoviště VHÚ. V úvodu knihy autor vysvětluje metodologii, kterou při práci použil, především jde o vymezení časového období a další kritéria. Padlí jsou rozdělení do několika kategorií podle příčiny úmrtí. Tyto kategorie obsahují abecedně řazené různě dlouhé biografie jednotlivých vojáků. Kniha je další kvalitní odbornou publikací MNO, které jsou veřejnosti vlastně nedostupné a hlavně téměř nikdo o jejich vydání neví.
URL : https://www.valka.cz/Nastin-personalnich-ztrat-Ceskoslovenske-armady-v-dobe-od-21-kvetna-1938-do-31-brezna-1939-Jiri-Plachy-t179893#528121 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more