Letiště a Letadla (Zmizelá Praha) - Michal Plavec

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Letiště a letadla
Michal Plavec
Paseka 2013; 138 s.
ISBN: 9788074322976


Knihu z edice Zmizelá Praha napsal Michal Plavec (1973), který pracuje jako kurátor letecké sbírky Národního technického muzea a je to vidět. Asi pět stránek tvoří úvodní text, který přináší základní informace o počátcích „vzduchoplavby“, výroby letadel a všeho ostatního spojeného s počátky letectví u nás. Zbytek knihy tvoří fotografie ze všech oblastí spojených s letectvím doplněné odborným komentářem. Je vidět, že v archivu NTM jsou perly, které veřejnost ještě nikdy neviděla a to včetně vojenského letectva. Komentáře se vyplatí číst, já jsem se například dozvěděl kdo je autorem hesla „vzduch je naše moře“ nebo proč se řadě jednoplošných Ávií z dvacátých let říkalo „boska.“
URL : https://www.valka.cz/Letiste-a-Letadla-Zmizela-Praha-Michal-Plavec-t179860#528022 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more