Edge of Tomorrow (Na hraně zítřka)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Edge of Tomorrow
- Na hraně zítřka (CZ), Na hrane zajtrajška (SK)


Země: USA/Austrálie
Rok: 2014
Délka: 113 min
Režie: Doug Liman


Obsah:
Akční military sci-fi-film, jehož příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimořádně agresivní mimozemská rasa, napadli a v krátké době dobyli Evropu s výjimkou Velké Británie a části Ruska. Jediným zaváháním mimozemšťanů při jejich tažení byla až dosud bitva u Verdunu, v níž se vyznamenala členka britských speciálních sil Rita Vrataski (Emily Blunt). Na britských ostrovech se mezitím formuje obří United Defence Force (UDF), složená z Američanů, Britů a uprchlíků z kontinentálních národů, která má Evropu dobýt zpět. Americký major Bill Cage (Tom Cruise), PR specialista a propagandista, který však nikdy nebyl v žádné bitvě, je samotným velitelem UDF pověřen vylodit se s první útočnou vlnou, což odmítne. Nato je zatčen, degradován a zařazen jako řadový voják k výsadkářům do první útočné vlny. Během několika minut je v pekle normanské pláže zabit, ještě předtím se mu však podaří zneškodnit velícího mimozemšťana, tzv. Alphu. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobí, že Cage procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít...


Názor:
Vynikající film, dle mého názoru prakticky bez slabých míst, navazující na nejlepší tradice Zachraňte vojína Ryana (1998) či Vetřelců (1986). Ne náhodou měl premiéru 6. června 2014.
Edge of Tomorrow (Na hraně zítřka) - Edge of Tomorrow poster

Edge of Tomorrow poster
URL : https://www.valka.cz/Edge-of-Tomorrow-Na-hrane-zitrka-t179188#526049 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

ani bych nerekl, ze zrovna Ryana nebo Vetrelce, spise je to kombinace Na Hromnice o den vice a Hvezdne pechoty. Ale jinak souhlasim, film se mi velmi libil a mohu vrele doporucit !
URL : https://www.valka.cz/Edge-of-Tomorrow-Na-hrane-zitrka-t179188#526069 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more