Outbreak (Smrtící epidemie)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Smrtící epidemie (Outbreak, USA 1995)
Režie:
Wolfgang Petersen
Hrají:
Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Patrick Dempsey, Donald Sutherland, Kevin Spacey, Cuba Goodig Jr. a další
Na scénáři se podílel Michael Crichton na základě bestselleru Richarda Prestona Zákeřná Ebola (Hot zone, 1993).


Opravdu špičkovej film zaměřenej na problematiku rozšíření nebezpečné epidemie a jejího zvládnutí. Všem zájemcům o problematiku vřele doporučuju…
I přes použití uměle vytvořených exteriérů a kostýmů se tvůrcům podařilo značně se přiblížit realitě.


Zvláště dobře tento film vychází ve srovnání s neuvěřitelně nereálnými snímky (zvláště německé provenience - Smrtící virus, Smrtící plavba a v čele nejhloupější film se Stevenem Segalem - Patriot), které přišly po něm a nevědecky idiotským způsobem se zaměřují na podobnou problematiku. Občas se mi zdá, že jejich scénáristi se pohybují ve stejných intelektuálních výšinách jako postavy seriálu doktorka (nevim jak se to píše) Wilabyiová - dávaj ho na ČT.


Abych všechny tvůrce jen nepeskoval, musím uznat že existuje ještě jeden skutečně zajímavý a reálný film zabývající se podobnou problematikou a tím je US sci-fi z poloviny 70-tých let - Kmen Andromeda.
URL : https://www.valka.cz/Outbreak-Smrtici-epidemie-t17248#63333 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tenhle film není tak špatnej, co se týče filmů o říšení smrtelných nemocí tak asi lepší neznam.
URL : https://www.valka.cz/Outbreak-Smrtici-epidemie-t17248#63334 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more