[17.10.2012-18.10.2012] - Praha - Mezinárodní konference „Future of Cyber“

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mezinárodní konference „Future of Cyber“


17. – 18. října 2012 (Praha 9 – Letňany)


Konference "Future of Cyber", která se uskuteční při příležitosti desátého výročí Mezinárodní vojenské výstavy FUTURE SOLDIER 2012, zaměřené na podporu technologií v obraně a bezpečnosti se koná v PVA EXPO Praha Letňany 17. - 18. října 2012.


Konference je organizována AFCEA a Pracovní skupinou kybernetické bezpečnosti AFCEA Czech Chapter ve spolupráci se světovými odborníky na kybernetickou bezpečnost. Konference je pod záštitou ministra obrany RNDr. Alexandra Vondry.


V době rychlého vlivu informací na celou společnost a rostoucího bezpečnostního rizika na internetu a sociálních sítích poskytnou mluvčí a účastníci diskuze všeobecný přehled všem odborníkům zabývajícím se obranou a bezpečností. Během konference promluví též národní a mezinárodní odborníci ohledně budoucích strategií, misí a obchodních příležitostí v sektoru obrany a bezpečnosti.


Kybernetický prostor nezná hranice a každý jsme jeho součástí, každý z nás v něm má svoji další identitu a někdy ne jen jednu. Tento virtuální svět čím dále tím více ovlivňuje náš skutečný, reálný život. Život nejen jednotlivce, ale i život celé společnosti. Dosavadní známé závislosti lidstva na kyslíku, potravě či energiích doplňuje nyní nově o závislost na technologiích. Novým rysem této závislosti je i rozsah možných dopadů na celkové fungování našeho způsobu života a řízení sociálního a ekonomického chodu společnosti. Možnost ovlivňování společenských hodnot, zejména v kontextu velmi nízkých prostředků nutných na jejich ovlivnění, aktivizuje vlády všech vyspělých zemí se na toto ohrožení důsledně připravovat.


Součástí konference bude i představení nově vznikajícího centra kybernetické bezpečnosti. Zástupci NBÚ a další hosté zodpoví na otázky týkající se připravovaného zákona o kybernetické bezpečnosti, jakož i představí své budoucí záměry v oblasti ochrany kritické infrastruktury, všeobecného vzdělávání a v dalších oblastech.


Nedílnou součástí konference bude i praktická demo ukázka kybernetických útoků, metodologie útoku a obrany, prezentace moderních řešení pro oblast kybernetické bezpečnosti jakož i prezentace závěrů akademických projektů zabývajících se ochranou komunikační infrastruktury a informačních technologií. Praktická ukázka je organizována pod odbornou záštitou společnosti Deloitte, jednoho z hlavních partnerů akce.


A co nás ještě čeká? Jak jednotlivci, organizace i vlády budou čelit novým hrozbám? Co budou muset udělat a kam budou muset investovat? Nejen na tyto otázky odpoví konference Future of Cyber.


Mezinárodní výstava Future Soldier Exhibition & Conference proběhne ve dnech 17. - 19. 10 2012 na letňanském výstavišti v Praze. Koná pod přímou záštitou Ministra obrany ČR, Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva a Hospodářské komory ČR, Hradní stráže a Vojenského historického ústavu Praha. Je zároveň výjimečnou šancí pro osobní setkání – kromě jiných – s vysokými představiteli vrchního velení NATO.
Mezinárodní výstava, která je přehlídkou špičkových armádních technologií a významným cílem obchodníků z celého světa, se koná již po desáté a letošní ročník se kromě kybernetické ochrany zaměří i na novinky z oblasti výstroje a vybavení vojáka, smart defence, komunikace, kritické infrastruktury a vojenských technologií. Zájemci o vojenskou techniku a vybavení z řad laické veřejnosti budou mít na výstavu přístup poslední den, 19. října. K vidění budou výrobky a technologie několika desítek firem z více než 30 zemí světa.



Program konference
V případě Vašeho zájmu o konferenci se prosím zaregistrujte zde.
URL : https://www.valka.cz/17-10-2012-18-10-2012-Praha-Mezinarodni-konference-Future-of-Cyber-t140922#457470 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

FSEC zažije simulovaný útok hackera


Simulace hackerského útoku a obrana před ním bude jedním z hlavních taháků výstavy Future Soldier Exhibition & Conference v pražských Letňanech (17.-19. října 2012). Pod patronací společnosti Deloitte ukáže Andras Kabai, uznávaný mezinárodní expert v oblasti zabezpečení IT, simulovaný útok, kdy hacker získá přístup k počítači s možností dosažení citlivých informací a napadení dalších počítačů v síti. Kabai, manažer zabezpečení a ochrany údajů společnosti Deloitte, názorně ukáže, že existuje řada způsobů, jak upravit nebo zašifrovat škodlivé binární programy tak, aby to antivirové programy nerozpoznaly, a útok tak byl nezjistitelný.


Hackerský útok, který bude v expozici Deloitte k vidění třikrát denně, zapadá do hlavního tématu největší doprovodné akce výstavy, kterou je dvoudenní konference Future of Cyber, pořádaná ve spolupráci s odbornou asociací AFCEA. Řešit bude právě problematiku ochrany proti kybernetickým útokům a vše co s tím souvisí včetně ochrany dat, osobních údajů a návazné legislativy. Přímo na konferenci proběhne pod patronací společnosti Deloitte živá demonstrace útoku hackerů a postupu, jak se takovému ataku bránit.


Future Soldier Exhibition & Conference 2012 se koná pod přímou záštitou Ministra obrany ČR, Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva a Hospodářské komory ČR a Hradní stráže a Vojenského historického ústavu Praha. Je zároveň výjimečnou šancí pro osobní setkání – kromě jiných – s vysokými představiteli vrchního velení NATO.
Mezinárodní výstava, která je přehlídkou špičkových armádních technologií a významným cílem obchodníků z celého světa, se koná již po desáté a letošní ročník se kromě kybernetické ochrany zaměří i na novinky z oblasti výstroje a vybavení vojáka, smart defence, komunikace, kritické infrastruktury a vojenských technologií. Zájemci o vojenskou techniku a vybavení z řad laické veřejnosti budou mít na výstavu přístup poslední den, 19. října. K vidění budou výrobky a technologie několika desítek firem z více než 30 zemí světa.



International Coordination Centre
Future Soldier Exhibition & Conference
www.natoexhibition.org
URL : https://www.valka.cz/17-10-2012-18-10-2012-Praha-Mezinarodni-konference-Future-of-Cyber-t140922#457471 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more