Nazi Collaborators (Kolaborovali s nacisty)

12ti dílný dokument

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Nazi Collaborators

Země: Velká Británie
Žánr: dokumentární
Rok: 2010
Délka: 12x cca 50min

Obsah:
Politická situace v evropských zemích okupovaných nacisty za druhé světové války zůstává dodnes středem zájmu historiků, pamětníků i mladších generací. Dilema "spolupráce s nepřítelem" a "záchrany domácích zájmů" se ale v dějinách lidstva vyskytovalo opakovaně před léty 1939-1945 a také potom. Málokdy ale byla ona "spolupráce-kolaborace" tak dobře zdokumentována filmem, fotografií a konečně i listinnými archivy. To byly důvody, které britské dokumentaristy vedly k vytvoření dvanáctidílného cyklu střihových filmů věnovaných nejznámějším historickým postavám a režimům, jež svůj osud spojily s osudy Třetí říše. Ne náhodou je prvním smutným hrdinou cyklu Vidkun Quisling, muž jeho jméno se stalo symbolem zrady a kolaborace. (oficiální text distributora)

Díly:
1/12 - Vidkun Quisling
2/12 - Pierre Laval
3/12 - Leon Degrellle
4/12 - Dinko Šakič
5/12 - Finsko
6/12 - Anton Mussert
7/12 - Ioannis Rallis
8/12 - Velký mufti
9/12 - Židovští míšenci
10/12 - Ukrajinci a Litevci
11/12 - Chaim Rumkowski
12/12 - Viktor Arajs
URL : https://www.valka.cz/Nazi-Collaborators-Kolaborovali-s-nacisty-t125978#427471 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

dvd...
Nazi Collaborators (Kolaborovali s nacisty) - zdroj: pnacattack.wordpress.com

zdroj: pnacattack.wordpress.com
URL : https://www.valka.cz/Nazi-Collaborators-Kolaborovali-s-nacisty-t125978#496150 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more