Rozpočet na rok 2012

2012 Budget

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vazeni ctenari a uzivatele serveru valka.cz,

rad bych vam predstavil rozpocet obcanskeho sdruzeni valka.cz na rok 2012.

V tomto roce si klademe za cil zajistit nasledujici financni prostredky :

117120,- (pronajem 2ks a pripojeni 3ks serveru valka.cz k internetu)
71040,- (software, GIS, licence)
30000,- (publikacni a vyzkumna cinnost, preklady apod.)
6000,- (drobne investice)
----------------
224.160,- Kc


Rozpocet se navysuje oproti lonskemu rozpoctu, a to z nekolika duvodu :

1) na konci lonskeho roku jsme presli na novejsi hardware, ktery lepe zajistuje pozadavky na beh takto velkeho webu.

2) rozsirili jsme nase portfolio serveru o dalsi stroj, na kterem bude v letosnim roce umisten novy mapovy GIS server, jehoz sluzby budou integrovany do forum.valka.cz a www.valka.cz


Velkou cast tohoto navyseni by mel pokryt prebytek z lonskeho roku

forum.valka.cz

Jinak stejne jako v minulosti se budeme snazit ziskat tyto prostredky zejmena z nasledujicich zdroju :

- prispevky clenu obcanskeho sdruzeni valka.cz
- dary soukromych osob i spolecnosti, sponzoring
- prodej reklamy na serverech valka.cz
- granty
- dalsi aktivity v souladu se stanovami sdruzeni

Nejvetsim prispevkem do naseho rozpoctu byla v lonskem roce reklama, a i v letosnim roce budeme hledat reklamni partnery a sponzory, pro ktere vojenske dejiny nejsou cizi a kteri obratem hledaji prezentaci na portalu, ktery jen v lonskem roce oslovil vice jak jeden a pul milionu unikatnich ctenaru.


Prosim tedy vsechny ctenare, prispejte i vy na provoz tohoto serveru a pomozte realizovat dalsi zajimave projekty a naplnovat i v letosnim roce nasi obsahovou stranku ke sve vlastni potese i vzdelani !





Pokud se tedy rozhodnete prispet, navstivte prosim tema

forum.valka.cz

kde najdete veskere informace o moznostech a zpusobech jak prispet.

Dekujeme


Edit Admin unor 2012 : vzhledem k rozhodnuti Ministerstva obrany nepodporovat trvale prinosne projekty jsem vyradil vyhrazene prostredky na grantovou spolupraci z rozpoctu na rok 2012. Veskere prostredky na rozsirovani obsahu si web valka.cz nadale zajistuje pouze vlastnimi silami ve spolupraci s komercnimi partnery a sponzory a dle jejich vyse budeme realizovat planovane vyzkumne a publikacni projekty nad ramec "obvykle" cinnosti na strankach valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Rozpocet-na-rok-2012-t123629#421014 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vazeni ctenari, kolegove moderatori,


v roce 2012 jsme, co se serveru valka.cz tyce, hospodarili na prijmove strane s celkovou castkou 134.517,75 Kc, na vydajove pak s castkou 129.090,79 Kc.


Majoritni podil na nakladech opet cini serverhosting, vetsi cast roku tri serveru, ktere sme nasledne zredukovali na dva. Vzhledem k tomu, ze nebyla jistota, ze se podari shromazdit dostatek penez na nakup a rocni obnovu licence GIS mapoveho serveru, rozhodl jsem se nedrzet treti server. Tento si muzeme opet operativne pribrat, az to bude treba. Testovaci platforma byla vyresena jinak, takze ani zde uz nebyl treti server treba a preci jen nejake ty naklady se podarilo usetrit.


Krome toho se jednalo o mzdove naklady, licence stavajiciho software, monitorovaciho software a nastroje pro vyhledavani chyb na strankach (NewRelic.com), poplatky, naklady spojene s fakturovanymi sluzbami, certifikat a nakup nekolika publikaci pro praci na foru.


Navzdory poklesu se podarilo udrzet rozpocet kladny a verim, ze podobne tomu bude mit i v letosnim roce.


Dekujeme vsem, kteri se v roce 2012 zapojili do financovani techto stranek a verime, ze nam svou prizen zachovate i v roce 2013.
URL : https://www.valka.cz/Rozpocet-na-rok-2012-t123629#470883 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more