Tranter 1863

revolver
     
Název:
Name:
Tranter model 1863 Tranter model 1863
Originální název:
Original Name:
Tranter model 1863
Kategorie:
Category:
pistole / revolver pistol / revolver
Výrobce:
Producer:
W. Tranter, Aston Cross, Birmingham, V. Británie
Technické údaje:
Technical Data:
 
Hmotnost nenabité zbraně:
Weight Unloaded:
1,4 kg 3.09 lb
Ráže:
Calibre:
.442
Náboj:
Cartridge:
.442
Délka:
Length:
305 mm 1ft
Délka hlavně:
Barrel Length:
165 mm 6,5in
Kapacita zásobníku:
Magazine Capacity:
6
Výkony:
Performance:
 
Rychlost střelby:
Rate of Fire:
- ran/min - rpm
Úsťová rychlost:
Muzzle Velocity:
- m/s - ft/s
Uživatelské státy:
User States:
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
Archiv autora
URL : https://www.valka.cz/Tranter-1863-t11993#385361 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Zajímavostí zobrazeného revolveru je jeden z patentů firmy Tranter, tedy dvě spouště které jsou i na obrázku vidět. kromě normální spouště je na zbrani i druhá menší která slouží k přepínání zbraně na dvujfunkční činnost (kohout tedy nemusel být napnut jako u jednofunkčních revolverů před výstřelem samostatně ale bylo ho možno snapnout i tlakem na spoušť) malá spoušť se ovládala palcem a výrobce tuto možnost uváděl jako výhodu. Vojáci a další uživatelé to ovšem tak jednoznačně neviděli a složitější ovládání pokládali za nevýhodu. Firma proto kromě zbraní s tímto vylepšením dělala i širokou paletu zbraní jednofunkčních, Zajímavé je že se tato úprava (tedy přepínání funkcí) objevilo už na revolverech perkusních. Krom britské armády (ta revolvery použila v bojích třeba na Novém Zélandu) nakoupily revolvery této značky i třeba konfederační státy kde byly tyto zbraně velmi oblíbené pro svou solidní konstrukci. Kuriositou je že dva revolvery této značky používal i Allan Pinkerton (údajně mělo jít právě o dvospoušťové zbraně).


zdroj : www.firearmsmuseum.org.au
http://civilwarhandgun.com/obscure.htm
URL : https://www.valka.cz/Tranter-1863-t11993#224476 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na fotke je britský revolver TRANTER model 1863 ráže .442 (Rimfire), s dvojčinným bicím a spúšťovým ústrojenstvom, 6,5 palcovou hlavňou a jednotlivým vyhadzovaním nábojníc.
URL : https://www.valka.cz/Tranter-1863-t11993#57491 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

URL : https://www.valka.cz/Tranter-1863-t11993#378261 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more