28.05.2011 - Sebevražedný útok zabil afghánského generála a zranil velitele německého kontingentu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Sebevražedný atentátník z hnutí Tálibán si za cíl atentátu v sobotu vybral na relativně bezpečném severu Afghánistánu schůzku vysokých představitelů afghánské policie, samosprávy a NATO. Zabil policejního generála Muhammada Daúda Daúda i velitele policie v provincii a zranil guvernéra provincie Tachár i velitele německého kontingentu generála Markuse Kneipa.

Daúd je zatím nejvýše postaveným představitelem afghánské vlády, který byl zabit při jarní ofenzivě Tálibánu. Dříve byl jedním z velitelů Severní aliance, která Tálibánu vzdorovala za jeho vlády v zemi na konci 90. let. Sloužil jako tělesný ochránce hlavního velitele Severní aliance Ahmada šáha Massúda. Později zastával post náměstka ministra vnitra pro boj s drogami a nyní velel policejním silám na celém severu Afghánistánu.

Další obětí je vrchní velitel policie v provincii Tachár šáh Džahán Nurí. Zraněn byl guvernér. Mezi devíti zraněnými, které si atentát vyžádal, jsou také tři němečtí vojáci.

Zdroj:
www.bbc.co.uk
www.novinky.cz
*
28.05.2011 - Sebevražedný útok zabil afghánského generála a zranil velitele německého kontingentu - Generál Mohammad Daud Daud.

Zdroj: 
http://news.bbcimg.co.uk/media/images/51475000/jpg/_51475417_bilal3.jpg

Generál Mohammad Daud Daud.

Zdroj:
news.bbcimg.co.uk

URL : https://www.valka.cz/28-05-2011-Sebevrazedny-utok-zabil-afghanskeho-generala-a-zranil-velitele-nemeckeho-kontingentu-t115987#402086 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

forum.valka.cz
?
URL : https://www.valka.cz/28-05-2011-Sebevrazedny-utok-zabil-afghanskeho-generala-a-zranil-velitele-nemeckeho-kontingentu-t115987#402089 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more