Čepicový odznak (jablíčko)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V neděli jsem nalezl na dvoře svého domu čepicový odznak. Odznak vykopaly slepice a zaujal mě svým provedením. Zatím jsem našel mosazné, zinkové, ale z umělé hmoty jsem viděl poprvé. Z druhé strany jsou patrné otisky prstů, jak někdo upravoval drát na uchycení v ještě teplém materiálu. Setkal se už někdo z vás s podobným "jablíčkem"?
URL : https://www.valka.cz/Cepicovy-odznak-jablicko-t115565#401074 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Je to možná až k nevíře, ale RU umělou hmotu používalo jako novinku, která se však neosvědčila. Z této hmoty (něco jako celuloid) se vyráběly dokonce i stuhy na vojenské vyznamenání, hodnostní označení. Epizoda to byla krátká, neb nic z toho se neosvědčilo. I to "jablíčko" se krátký čas nosilo.
URL : https://www.valka.cz/Cepicovy-odznak-jablicko-t115565#401078 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more