03.03.2011 - Rusko připraveno zaplatit EUR 1,5 miliardy za Mistraly

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

První náměstek ruského ministra obrany Vladimír Popovkin oznámil, že Rusko odhaduje hodnotu celého projektu okolo EUR 1,5 miliardy. Dvě lodě by měly být postaveny ve Francii a dvě v Rusku. Jednání o konečném kontraktu se v současné době zadrhla právě kvůli ceně. Podle ruského deníku Kommersant je příčinou neprofesiální jednání představitelů ruského ministerstva obrany. Francie při posledním jednání zvýšila cenu za dvě lodě postavené ve Francii z EUR 980 mil. na 1,15 miliardy.
V prosinci loňského roku podepsal zástupce velitele ruského námořnictva viceadmirál Nikolaj Borisov protokol stanovující cenu na EUR 1,15 miliardy. Ta se skládala z EUR 980 mil. představující náklady na stavbu dvou lodí, EUR 131 mil. za nespecifikované logistické náklady a EUR 39 mil. za výcvik posádky. K tomu nutno připočíst náklady za výrobní licenci a technickou dokumentaci. Za to chtějí Francouzi dalších EUR 90 mil. Borisov přitom nebyl oprávněn dokument podepsat ani ho nekonzultoval s Rosoboronexportem a Federální službou pro vojensko technickou spolupráci.




Zdroj:
en.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/03-03-2011-Rusko-pripraveno-zaplatit-EUR-1-5-miliardy-za-Mistraly-t112066#392487 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more