Nositelé Zlaté medaile Za statečnost a Zlaté medaile Za statečnost pro důstojníky z první světové války

Heldenwerk 1914-1918

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jörg C. Steiner :
Heldenwerk 1914-1918
Die Träger der Golden Tapferkeitsmedaille und der Goldenen Tapferkeitsmedaille für Offiziere im Ersten Weltkrieg .


Kniha pana Steinera je knihou na kterou jsme ( faleristé ) dlouho čekali. Autor na více jak 400 stránkách ( křídový papír je samozřejmostí ) popisuje a hlavně dokládá bohatou fotografickou dokumentaci jednotlivé nositelé Zlaté medaile Za statečnost. V prvé řadě badatelé a zájemci o historii Vojenského řádu Marie Terezie mají možnost studovat medailónky nositelů této medaile, porovnat s další literaturou ( Der Militär-Maria-Theresien Orden Die Auszeichnungen im Weltkrieg 1914-1918 skvělé dílo Dr. Carla Freiherrn von Bardolff vydané ve Vídni v roce 1944 ). Zde nás zaujme medailónek se jménem Friedrich Franek ( 1892 – 1976 ), rytíř MMTO a nositel Rytířského kříže 1939 Železného kříže 1939.


Mezi nositeli nás asi nejvíce budou zajímat ti, které považujeme za „ naše“ např. „Moravák „ Herman Nárožný, příslušník 99. pěšího pluku Znojmo. Naši kolegové, kteří se zajímají o RU letectvo zde mají přehled nositelů Zlaté medaile, který začíná jménem Julius Ariegi ( 1895- 1981 ) čtyřnásobný nositel zlaté medaile. Z námořníků např. František Ronovský, námořník a ponorkář 1887 -1941 ) narozen v „ Sudetech „ .


V další části knihy je přehledná tabulka nositelů, která obsahuje jméno, narození služební zařazení a přesné datum udělení medaile, zde bude mnoho práce vše pročíst a případně zpracovat statistiky pluku dle národnosti .


Kniha o více jak 400 stránkách formátu A-4 je zájemcům k dispozici a i když je cena na naše poměry vyšší ( 90 euro + poštovné) je zde vše co hledáme přehledně srovnané dle posloupností, doplněné velmi bohatou fotodokumentaci. První výtisky jsou číslované a podepsané autorem ( mám výtisk č. 18 ).


Zájemci v případně zájmu je možno řešit !
URL : https://www.valka.cz/Nositele-Zlate-medaile-Za-statecnost-a-Zlate-medaile-Za-statecnost-pro-dustojniky-z-prvni-svetove-valky-t109082#386372 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more