Řím - Muzeum motorizace ozbrojených sil

Museo storico della Motorizzazione Militare

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Muzeum motorizace ozbrojených sil
Museo storico della Motorizzazione Militare



Muzeum se nachází ve vojenském areálu Řím-Cecchignola na ulici Viale dell'Esercito 170. Dosáhnout ho lze ze stanice metra Laurentina a následně z ulice Via Laurentina jakoukoliv linkou Viale dell'Esercito. Zastávka je na konci vojenského prostoru.


Vstup je volný, ale podlehá zvláštnímu režimu jakožto součást aktivní vojenské základny. Je nutné se legitimovat a vyfasovat visačku.


Podle dostuných pramenů je otevřeno pouze v sobotu 9:00-12:00, případně po předchozí domluvě. Nemohu posoudit, ale v sobotu, kdy jsem tam byl já, otevřeno bylo.
Bohužel některé haly se údajně zrovna přestavovaly, takže jsem nemohl projít celou expozici.
Vzhledem k tomu, že obdobný stav popisují stránky z roku 2002, nevím kdy hodlají další haly zpřístupnit (nebo jestli jsem měl po 8 letech zrovna smůlu jako můj předchůdce).
Velká část exponátů (většinou tanků, obrněných vozidel a nákladních aut) je umístěna pod přístřešky podél hal a v některých případech poměrně dost chátrá.
V muzeu se nachází technika italských značek a konstrukce, používaná italskou armádou a také vozidla amerických jednotek, které se v Itálii vylodily.
Jinými slovy muzeum poskytuje poměrně ucelený průřez historií motorizace italské armády a spojeneckých jednotek.


Oficiální stránky muzea:
www.esercito.difesa.it
ostaní:
www.aviationmuseum.eu
http://www.warmuseums.nl/gal/064gal.htm
http://www.italiankits.it/museums.html
URL : https://www.valka.cz/Rim-Muzeum-motorizace-ozbrojenych-sil-t103567#372449 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more