03.08.2010 - Boeing provedl první letový test P-8A T3 Poseidon

Boeing P-8 T3 first flight

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Seattle, 2010/08/02


Letoun "T3" Boeing P-8A Poseidon uskutečnil první letovou zkoušku v Seattlu a nyní se k němu připojí další dva testovací letouny P-8A pro další pokračování zkoušek.


Letoun T3 je určen k prověření avionických a zbraňových systémů a letových vlastností letounů Boeing P-8A Poseidon, jehož výslednkem má být získání osvědčení (certifikátu) pro začlenění do výzbroje.


Boeing P-8A Poseidon je inteligentní protiponorkový a protilodní průzkumný zbraňový systém a má nahradit stávající letouny tohoto určení typu Lockheed P-3 Orion .


Je plánován nákup 117 letaddel Boeing P-8A Poseidon.


Zahájení operačního nasazení letounů Boeing P-8A Poseidon je plánováno na rok 2013.


V tiskové zprávě o pondělním testu je uvedeno, že test v minulém týdnu trval 2 hodiny 48 minut a testovací piloti US Navy při něm testovali výkony palubních systémů včetně zrychlování a brzdění motorů, módů autopilota a záložních zsdrojů energie a výpadku motoru při startu.


"Týmy Boeingu a US Navy na Letecké stanici námořnictva Patuxent River spolupracují při získávání dat z pozemních sledovacích systémů v kombinaci se záznamy z palubní aparatury tak, aby koncem roku byly k dispozici veškeré potřebné údaje", řekl Chris Ahsmann, hlavní inženýr projektu Boeing P-8A Poseidon.


Dva další stroje Boeing P-8A Poseidon, které jsou na Letecké stanici námořnictva Patuxent River, jsou připraveny k dalším pozemním i letovým zkouškám.


Letoun označený jako "T3" je jedním ze šesti letounů předaných k testování vojenským námořnictvem v sohlasu s kontraktem, který Boeing podepsal v roce 2004.



Zahájení operačního používání je plánováno na rok 2013


Zdroj: US Military Aviation
URL : https://www.valka.cz/03-08-2010-Boeing-provedl-prvni-letovy-test-P-8A-T3-Poseidon-t102391#369079 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more