17.07.2010 - Nová organizace velení v Rusku

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ruský prezident Dmitrij Medveděv podepsal tento týden výnos zakládající čtyři strategická velení ve čtyřech nových vojenských oblastech.
Velitelství západ, se sídlem v Moskvě, které bude kontrolovat veškeré ozbrojené síly a techniku v Západní vojenské oblasti. Ta bude zahrnovat bývalou Moskevskou a Lenigradskou vojenskou oblast a Baltickou a Severní flotilu.
Velitelství jih, se sídlem v Rostově, kontrolující Jižní vojenskou oblast, zahrnujicí bývalou Severokavkazskou vojenskou oblast a Černomořskou a Kaspickou flotilu.
Velitelství střed, se sídlem v Jekatěrinburgu, kontrolující Střední vojenskou oblast, zahrnující bývalou Volgo-uralskou vojenskou oblast a západní část Sibiřské vojenské oblasti.
Velitelství východ, se sídlem v Chabarovsku, kontrolující Dálněvýchodní vojenskou oblast, většinu Sibiřské voj. oblasti a Pacifickou flotilu.
Novým centrům velení budou podléhat všechny druhy ozbrojených sil v oblasti, tj. včetně letectva, protiletadlové obrany a námořnictva. Ve stávajícím systému vojenských oblastí, trvajícím téměř 150 let, podléhaly veliteli oblasti pouze pozemní jednotky. Strategické rakety, řízené přímo nejvyšším velitelem, si zachovají nezávíslé velení.
Tato nová organizační struktura vstoupí v platnost 1. prosince tohoto roku.



Zdroj:
http://en.rian.ru/analysis/20100715/159829905.html
URL : https://www.valka.cz/17-07-2010-Nova-organizace-veleni-v-Rusku-t101523#367247 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more